Mine katte

Det er ca. 10 år siden den første Abyssinier kat kom ind i mit liv. Jeg er meget glad for dyr, men det eneste dyr jeg har haft før kattene kom til, var en kanin som barn.
Da jeg igen overvejede at anskaffe et dyr, valgte jeg katten, da jeg altid har været fascineret af den.

Som mange andre startede jeg med en tur på biblioteket. Jeg lånte en hel del bøger, der beskrev de forskellige racer, katte generelt og alle de andre ting der er nødvendige at vide før man anskaffer sig en kat.
Efter at jeg havde læst bøgerne igennem, fandt jeg frem til 3 racer. Abyssinieren, Russian Blue og Siameseren. Jeg læste lidt mere om dem, og besluttede mig for Abyssinieren, da den absolut fremstod som en perfekt “kælekat”. Jeg syntes selvfølgelig også, at det var den flotteste af de 3.

Da jeg altid har været fascineret af det gamle Egypten, hjalp historien om Abyssinieren også lidt til. Det siges, at Abyssinieren er den race som de gamle egyptere holdt som “kælekatte”.
Jeg ringede til en opdrætter, og spurgte om jeg måtte komme ud og se hendes katte. Jeg var nær aldrig kommet derfra igen, de var godt nok søde!!

Jeg startede med Casey. Et par måneder efter kom Bella og til sidst Røver. Jeg kan kun sige, at de alle 3 fuldt levede op til de forventninger, jeg havde. De var dejlige, kælne og deltog i det meste der skete, når jeg var hjemme.

Bella
Bella’s fulde navn var Sundisk Bella Donna. 
(opdrættet af Lis Dahlstrøm, SUNDISK Abyssinier)

Bella blev, på grund af sygdom, lagt til at sove i juli måned 2007.

Bella er en stille kat, hun “snakker” ikke særligt meget. Hun kan bedst li’ at kæle om morgen helst ved 6’tiden også om søndagen. Hun har et meget sødt ansigt og ser altid så uskyldig ud, men skinnet kan bedrage!

Hendes motto er: “PLANTER !! det er noget man graver i”.

Casey
Casey’s fulde navn var Casey van Het Abbyhuis.
(Importeret fra Holland af Bodil & Michael Floto, Khartoum)

Casey blev, på grund af sygdom, lagt til at sove i juli måned 2007.

Casey er den eneste kat, som er købt som “voksen”. Det har været en god oplevelse. Han var meget velopdraget, da jeg fik ham.
Casey er ekstremt kælen. Hvis jeg giver ham lov, så kan han ligge hos mig hele aftenen, og han går også gerne med i seng.
Han er altid sulten, han er en af de katte som alle hele tiden får medlidenhed med, “Giver du ham nok at spise?”, spørg mig lige hvor mange gange jeg har hørt det!

Han er nu meget sjov, han kan godt li’ vand især fodbad, man skal jo ha’ rene tæer. Hvis han dog bare ville gøre det alle andre steder end i vandskålen! Det er nu ikke så dejligt en kold vinter morgen med våde fødder, bare fordi han kan li’ fodbad.

Røver
Røvers fulde navn var Fletcher’s Giovanni.
(Opdrættet af Vivi Fletcher, Fletcher’s Abyssinier)

Røver blev efter en svær beslutning lagt til at sove i februar måned 2001.
Han var en utrolig dejlig kat, meget menneskeglad. Han rendte altid i hælene på mig, når jeg var hjemme. Skulle med under dynen hver dag – han var fuldkommen som en baby! Jeg savner ham stadig.