Abyssinieren

En Abyssinier er en meget selskabelig og kælen kat. Den hører til en af de mindre katteracer og har en kort fin pels.

En abyssinier findes i flere farvevarianter bl.a vildtfarvet, sorrel (rød) og blå, mine 3 er vildtfarvet.

Abyssinieren anses for at være en af de ældste katteracer og skulle sandsynligvis stamme fra Afrika. Man siger også, at de gamle egyptere holdt Abyssinieren som kælekat.

Nedenstående tekst er taget fra bogen “Familiekatten” skrevet af Lillian Misuli.

“Abyssinieren er helt fantastisk kælen, når den er i kælehumør og det er den tit. Den ved ikke, hvilket ben den skal stå på, når den søger en kæletur, og resultatet er ofte, at den springer op og lægger sig om halsen på sin ejer, strækker sin hals, så dens ansigt kommer i nærkontakt, så der rigtigt kan nusses kind mod kind.

Abyssinieren knytter sig meget stærkt til sin ejer og viser sin hengivenhed og tillid på utallige måder, f.eks. ved at lægge sig på dit skød­ gerne på ryggen­ og indbyde til at blive nusset på maven.

Abyssinieren er intelligent måske den katterace, der er nemmest at dressere, f.eks. apporterer den gerne små genstande, og man kan sagtens lære den at gå i sele.

Abyssinieren har en utrolig mimik. Man kan nemt se på dens ansigt, hvad den mener om situationen. Hvis man undtagelsesvis ikke forstår, hvad den fortæller, kan man tydeligt se på den, at den synes man er lidt dum. Den er meget “huslig” og hjælper gerne med at lægge rent sengetøj på. Hvis man ikke knytter bændlerne godt nok, skal den nok løse dem op, så man kan prøve igen. Den løber også ned under lagenet for at se, om det nu også ligger glat på den anden side (det gør det så ikke mere).

Husarbejdet tager altså lidt længere tid, men til gengæld er det meget sjovere. Hvem andre end abyssinierejere morer sig dejligt, når der skal skiftes sengetøj?

Abyssinieren elsker at lege med vand, når den selv kan bestemme farten. Hvis man lader vandet løbe ganske let i håndvasken prøver den at fange strålen, og under den leg kan den godt blive pjask våd, uden at det ser ud til at genere den.

En abyssinier beholder sin legelyst hele livet. Mange andre racer leger kun, mens de er killinger. Det er sjovt at se en ældre aby fare rundt i huset efter en bordtennisbold.

Det er utroligt, hvad en abyssinier finder sig i fra børns side. Et barn kan få lov at køre rundt med den i en dukkevogn, og den lader også gerne et fremmed barn bære rundt med sig i lang tid.

Når lyset bliver slukket i stuen, farer abyssinieren ind i soveværelset for at være sikker på at få en god plads i sengen. Den sover gerne i arm­ også under dynen. Lader man abyssinieren lege ude, bliver den som regel tæt ved huset, og den bliver ikke væk længe ad gangen.

En abyssinier spinder meget. Bare man ser kærligt på den eller snakker med den, går den lille motor i gang.”